Özbekistan'da "ağız açar" olarak adlandırılan iftar ve bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında "patır" ekmekleri ilk sıralarda yer alıyor.
Özbekistan'da sahur ve iftar sofraları için gelenekselleşmiş tercihi "patır" ekmek.
"Nan" olarak adlandırılan ekmek çeşitleri arasında yapılışında süt ve tereyağı katılarak özel yapılmış kil tandırlarda pişirilen "patır nan" özbek sofrasının ayrılmaz bir parçasıdır.
Ülkedeki pazar yerlerinde özellikle "ekmek pazarları" bulunurken, bu pazarlarda odun ve kömürle pişirilen "patır" ekmekleri çok rağbet görüyor.
Özbekistan'da tandırlarda pişen ekmekler farklı desenleriyle ayırt edilebiliyor.
Bu ekmeklerin desenleri için farklı kalıplar kullanılıyor.
Özbekistan'da ekmek pazarları
Patır ekmek
Anahtar Kelimeler: Özbekistan, ekmek, Türkkültürü, maya, yemek,