5-asya-oyunlari-askabat-2017-de-turkmenistan-in-liderligi-suruyor

5. Asya Oyunları Aşkabat 2017’de Türkmenistan’ın Liderliği Sürüyor

3. günün geride kaldığı yarışlarda Türkmen sporcular 43'ü altın madalya olmak üzere toplamda 93 madalya ile liderliğini sürdürüyor.

20 Eylül 2017 15:59

 5.Asya  Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda  3 gün geride kaldı.

Geleneksel güreş ve  Jiu Jitsu branşlarında müsabakalar tamamlandı. Kuşak güreşinde ise müsabakaların yarısı tamamlandı ve madalyalar sahiplerini buldu. Diğer 18  kategoride eleme turları devam ediyor.

3. günün geride kaldığı yarışlarda Türkmen sporcuların 43 altın madalya ile liderliği sürüyor.Türkmenistan, toplamda da 96 madalya ilk sıradaki yerini korumaya devam ediyor.

Toplam madalya sayısında Özbekistan 43 madalya ile 2. sırada bulunurken; altın madalyalarda 7 altın ile İran, 6 altın madalya ile de Kazakistan 2. ve 3. sıralarda yer alıyor.

5. Asya Oyunlarına farklı bir boyut katan ve Asya Olimpiyat Komitesi bayrağı ile yarışan mülteci sporcular ise henüz madalya elde edemedi.

Türkmen sporcuların kazandığı altın madalyaların 23’ü, iddialı oldukları geleneksel güreş branşında geldi. Bu dalda erkeklerde 14, bayanlarda 9 altın madalya kazandı Türkmenistan.

Türkmen sporcular, diğer altın madalyaları ise Jiu Jitsu ve kuşak güreşi bayanlar ve erkekler kategorilerinde elde ettiler.

Diğer Haberler