abdden-azerbaycan-ve-ermenistan-arasindaki-baris-gorusmelerine-guclu-destek

ABD'den, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine "güçlü destek" açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerini "çok güçlü şekilde desteklediklerini" söyledi.

10 Temmuz 2024 22:36

Blinken, Washington’da, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya gelerek, görüşme öncesi medyaya açıklamada bulundu.

Azerbaycan ve Ermenistan’ın son 1,5 yıl boyunca kalıcı bir barış anlaşmasının müzakere ve sonuçlandırılması yönünde çok önemli çalışmalar yaptığını belirten Blinken, bu süreç boyunca ABD’nin, Avrupa Birliği ve Avrupa'daki birçok meslektaşıyla yardımcı ve destekleyici olmaya çalıştığını söyledi.

Blinken, görüşmenin “kaydedilen ilerlemeyi ve geriye kalanları değerlendirmek için bir fırsat” olacağını vurgulayarak, “Yaptığımız tüm görüşmelere dayanarak, her iki ülkenin de nihai bir anlaşmaya varmaya çok yakın olduğuna inanıyorum.” dedi.

ABD’nin böyle bir anlaşmayı “çok güçlü şekilde desteklediğini” kaydeden Blinken, görüşmede, ABD'nin nihai anlaşmaya varılmasına yardımcı olmak için daha fazla neler yapabileceğinin değerlendirileceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan, Ermenistan,

Diğer Haberler