aliyevden-a-milli-takimimiza-destek-yasasin-turk-dunyasi

Aliyev'den A Milli Takımımıza destek: Yaşasın Türk dünyası

A Milli Futbol Takımımıza Hollanda maçı öncesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den destek geldi. Merih’e verilen haksız cezayı kınadığını belirten Aliyev, Hollanda’ya karşı başarı diledi: Yaşasın Türk dünyası!

06 Temmuz 2024 09:26

A Milli Futbol Takımımız bugün 22.00'de EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, A Milli Futbol Takımımıza tebrik ve destek mesajı gönderdi:

"Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyen Türkiye Milli Takımımızı, çeyrek final aşamasına geçerek Avrupa'nın en güçlü 8 milli takımı arasında yer almasından dolayı tebrik ediyorum."

 

"Merih'e verilen ceza haksızdır ve şiddetle kınıyorum"

UEFA bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vererek bir skandala imza atmıştı.

Aliyev'den Merih Demiral'a destek mesajı geldi:

"Özellikle son 16 final etabında 2 gol atarak oyunun en iyi oyuncusu seçilen Merih Demiral'i tebrik ediyorum. Merih'e verilen ceza haksızdır ve şiddetle kınıyorum."

Aliyev'den A Milli Takımımıza destek: Yaşasın Türk dünyası

"Yaşasın Türk dünyası!"

"Türk milli takımına Hollanda'ya karşı oynayacağı maçta galibiyet diliyorum!" diyen Aliyev, açıklamasını "Yaşasın Türk dünyası!" sözleriyle bitirdi.

A Milliler yarı final için Hollanda karşısında

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son 8 takım arasına kalan Türkiye, Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başkentte yer alan Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak.

Aliyev'den A Milli Takımımıza destek: Yaşasın Türk dünyası

Ay-yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Bu turu geçen ekip, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final mücadelesine çıkacak. 

Anahtar Kelimeler: Aliyev, A Milli Futbol Takımı, EURO 2024,

Diğer Haberler