21 Mayıs 2022 15:48
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt içinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Bakü Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva, sanat ve kültür camiasından seçkin isimler katıldı.
Büyükelçi Bağcı, Türk mutfak kültürünün, tarihi zenginlik itibarıyla kendi kültürünü ve coğrafyanın sunduklarını belirli bir düzen, harmoni ve estetik içerisinde ortaya koyan özgün bir kültür olduğunu söyledi.
Etkinlikte konuklara vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve kaymaklı ayva tatlısından oluşan İstanbul menüsü ikram edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının da tanıtıldığı etkinlikte konuklara, aşçılarca yemeklerin nasıl hazırlandığına yönelik sunum da yapıldı.