biskek-te-kazakistan-film-gunleri-basliyor

Bişkek’te Kazakistan Film Günleri başlıyor

Bişkekliler, “Yüce Bozkırların Sabahı”, “Dos Mukasan” gibi Kazak film yapımcılarının son dönemlerdeki başarılı filmleriyle tanışma fırsatı elde edecek. 

21 Mayıs 2024 17:35

Bişkek’te bu hafta sonu Kazakistan Film Günleri düzenlenecek.

Ulusal Tarih Müzesinin Sinema Salonunda yapılacak film gösterimleri 24-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kazakistan’ın Bişkek Büyükelçiliği, film gösterimlerinin, Kırgıziztan ve Kazakistan halklarının kardeşlik bağlarının ve kültürel ilişkilerinin pekişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan bildiri yayınladı.

Büyükelçilik, Kazak yapımcıların hangi filmlerinin Kırgız sinemaseverlerle buluşacağını da açıkladı. Buna göre, 24 Mayıs’ta 1468 ile 1486 yılları arasında yaşayan Kazak hanı Kasım Han’ın hayatını konu edinen “Yüce Bozkırların Sabahı” filminin gösterimi yapılacak. 

25 Mayıs’ta ise, Kazakistanlı genç yönetmen  Aldiyar Bayrakimov’un “Paralimpik Sporcu” filmi Bişkekli sinemasevlerin beğenisine sunulacak. Bişkek’teki Kazakistan Film Günleri, Sovyetler döneminde kurulan en başarılı müzik gruplarından “Dos Mukasan”ı anlatan film ile sona erecek.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, film,

Diğer Haberler