cumhurbaskani-erdogan-israilin-heniyye-suikastiyla-ateskese-niyetli-olmadigin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in, Heniyye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri es Sani ile görüşmesinde, son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini ifade etti.

08 Ağustos 2024 17:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye ile Katar ikili ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarının da ele alıdığı duyuruldu.

'' İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplum etkin adımlar atmalı'' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu, Türkiye’nin bölgeye kalıcı barış ve huzuru getirici çözüm için çalışmaya devam ettiğini, Katar ile birlikte sonuç alıcı gayretleri artırma niyetinde olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in hem Filistin toprakları hem de Lübnan’daki saldırıları ile bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını, son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini belirtti.

 

Anahtar Kelimeler: cumhurbaşkanı erdoğan, gazze,

Diğer Haberler