cumhurbaskani-erdogan-rumen-vatandaslari-ulkemize-kimlikle-seyahat-edebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rumen vatandaşları ülkemize kimlikle seyahat edebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile ortak basın toplantısında, "Rumen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahetini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdiğimizi bu vesileyle duyurmak istiyorum" dedi.

21 Mayıs 2024 20:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile ortak basın toplantısında, "Başbakanlığım döneminde 2011 yılında Romanya ile işlişkileirmizi stratejik ortaklık seviyesine taşımıştık. Bugün de sayın başbakanla imzaladığımız ortak bildiriyle Türkiye-Romanya yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyinin tesisini temin ettik." dedi.

"Rumen vatandaşları ülkemize kimlikle seyahat edebilecek"

Rumen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahetini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdiğimizi bu vesileyle duyurmak istiyorum.

"Bundan sonraki toplantımızı Bükreş'te"

Karadeniz'den komşumuz Romanya ile ilişkimizi ülkelerimizin menfaati doğrultusunda ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Konsey toplantımzda aldığımız kararların ve az önce imzaladığımız anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonraki toplantımızı da inşallah Bükreş'te gerçekleştireceğiz.

Anahtar Kelimeler: rumen, seyahat, vize,

Diğer Haberler