cumhurbaskani-erdogandan-ortak-baris-gucu-aciklamasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ortak barış gücü açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın ortak barış gücü kapsamında Karabağ'da bazı bölgelere yerleşmeye başladığını açıkladı. Erdoğan, Rusya'dan bir heyetin Karabağ konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğini söyledi

11 Kasım 2020 14:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan Azerbaycan'ın Karabağ zaferi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı: 

"Şu anda orada Rusya hangi anlayış içinde yerini alıyorsa aynı şekilde bizim de oradaki gözlem ve denetleme ekiplerimiz aynı anlayışla yerini alacaktır. Nitekim Rusya belli noktalara yerleşmeye başladı. Görüşmeleri de gerek Dışişleri bakanlarımız arasında gerekse Rusya'dan bir heyet buraya gelecek ve burada da  görüşmeler yapılır."

"Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında da Azerbaycan'a geniş yer ayırdı:

"İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ'ın tamamının kurtuluşu vesilesiyle dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde, Rusya ile birlikte yer alacaktır. Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı. Türkiye olarak, bölgemizde barışın, huzurun, güvenin, refahın kök salması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Suriye'de de Karabağ'dakine benzer bir barış ve huzur döneminin en kısa sürede başlamasını can-ı gönülden arzu ediyoruz. Bunun için öncelikle Suriye topraklarını kana bulayan rejimin ve terör örgütlerinin devre dışı bırakılması gerekiyor. Ülke halkının iradesiyle biçimlenecek yeni bir Suriye'nin inşası için, Rusya başta olmak üzere, bölgede etkin olan güçlerle yakın çalışmaya hazırız"

Diğer Haberler