kazakistan-5-dunya-gocebe-oyunlarina-hazirlik-calismalarini-surduruyor

Kazakistan, 5. Dünya Göçebe Oyunları'na hazırlık çalışmalarını sürdürüyor

8-13 Eylül tarihlerinde başkent Astana'da düzenlenecek olan 5. Dünya Göçebe Oyunları'na 90 ülkeden 2000 sporcu katılacak.

24 Temmuz 2024 14:47

5. Dünya Göçebe Oyunları etkinlikler, spor, kültür ve bilim olmak üzere üç ana alanda düzenlenecek. Asık atu, Kökpar ve Kusbegilik de dahil olmak üzere 21 etnik spor branşındaki yarışmalarda toplam 97 madalya dağıtılacak. 

Etkinlikler, Astana’da bulunan “Astana Arena” Stadyumu, “Kazanat” Hipodromu, Jaksılık Üşkempirov Dövüş Sanatları Sarayı, “Alau” Buz Pateni Sarayı, Kazakistan Milli Müzesi, “Kazakistan” ve “Duman” komplekslerinde  gerçekleştirilecek.

5. Dünya Göçebe Oyunları İcra Direktörlüğü’nün yetkilisi Nail Nurov, hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun organizasyona önemli katkı sağladığını” belirten Nurov, “Kazakistan’da kardeş ülke Türkiye’den sporcu ve turistlerin şimdiden dört gözle beklendiğine” dikkat çekti.

Nurov, "İznik'te düzenlenen bir önceki 4. Dünya Göçebe Oyunlarınden edindiğimiz deneyimlerimiz avantaj sağlıyor bizlere. Türk partnerlerimiz ve dostlarımızdan birçok alanda tecrübe edindik. İznik’teki oyunlar, Astana oyunları için çıtayı yükselttiğini söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

Program kapsamında, 10 hektarlık alanda kurulan Göçebeler Evreni etno-köyde, sergiler, geleneksel performanslar, etnik moda ve mutfak şenliklerinin yanı sıra, "Astana, Göçebelerin Başkenti" temalı tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek. 9-11 Eylül tarihleri arasında ise Kazakistan Milli Müzesi’nde "Tarih, Bilgi, Dersler" başlıklı uluslararası bilimsel ve uygulamalı konferans yapılacak.

 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, 5. dünya göçebe oyunları, astana,

Diğer Haberler