kazakistan-cumhurbaskani-tokayev-halka-seslendi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev halka seslendi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 2025 yılına ilişkin Kazakistan'ın siyasi ve sosyo-ekonomik kalkınma planlarını paylaştı.

02 Eylül 2024 17:21

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Senato ve Meclis milletvekillerinin katılımıyla yapılan Parlamentonun ortak oturumunda halka seslendi.

Tokayev’, “Adil Kazakistan: Kanun ve Düzen, Ekonomik Büyüme, Kamu İyimserliği” adlı konuşmasında, ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı, Hükumet’in ülke vatandaşlarının ekonomik durumunu iyileştirmeye yönelik çalışmalara yoğunlaşması gerektiğini belirtti.

Orta sınıfın güçlenmesi ve ekonomik büyümeye sosyal eşitsizliğin azalmasının eşlik etmesi gerektiğini ifade eden Tokayev, bankalara ilişkin yeni bir yasanın kabul edilmesi için talimat vererek “Bankaların ekonomiye daha fazla yatırım yapmaları teşvik edilmelidir.” ifadesini kullandı.

Ülkedeki iş adamlarına seslenen Kazakistan Cumhurbaşkanı, onların okul, hastane ve diğer tesislerin inşasına önemli miktarda kaynak ayırması gerektiğini belirtti.

Temel görevlerinden birinin Kazakistan'ı rahat ve güvenli bir yaşam bölgesi haline getirmek olduğunu vurgulayan Tokayev, bu alanda İçişleri Bakanlığı’nın her türlü suça karşı sıkı tedbirler almakla yükümlü olduğunu hatırlattı.

Tokayev’in kararı ile 2025 yılı, İşçi Meslek Yılı olarak ilan edildi.

Anahtar Kelimeler: tokayev, kazakistan, kalkınma planı,

Diğer Haberler