kazakistan-da-kunanbay-haci-oskenbayuli-nin-dogumunun-220-yildonumu-kutlaniyor

Kazakistan’da Kunanbay Hacı Öskenbayulı’nın doğumunun 220. yıldönümü kutlanıyor

Kunanbay Hacı Öskenbayulı’nın memleketi olan Karavıl köyünde düzenlen şölen yüzlerce kişi tarafından coşkuyla takip edildi.

24 Haziran 2024 15:01

Kazakistan’da Kunanbay Hacı Öskenbayulı’nın doğumunun 220. yıldönümü kutlanıyor.

Büyük Kazak düşünürü ve şairi Abay’ın babası olan Kunanbay Hacı Öskenbayulı’nın Kazakistan halkına yönelik genç neslin eğitimine önem vererek Kazak bozkırlarında kurduğu medrese ve eğitim ocakları, hac görevini yerine getirmek üzere Türkistan Müslümanları için Mekke’de inşa ettiği konukevi ve diğer hizmetleri anılıyor.

Kunanbay Hacı Öskenbayulı’nın memleketi olan Karavıl köyünde bir etkinlik düzenlendi. Kunanbay’ın hayatı, fikir dünyası ve mücadelesi, etno-köy tarzında tasarlanan açık hava tiyatrosunda yerel oyuncular tarafından sahnelendi.

Uluslararası bilimsel konferansla başlanan kapsamlı etkinlikte, 500 çocuk ilk kez aynı anda ata binerek “Aşamay’a Oturmak” geleneğini sergiledi. Etno-köyde düzenlenen etkinlik, şiir şöleni, okçuluk, kökpar, at yarışları, Kazak güreşi gibi etnospor müsabakalarıyla devam etti.

Geleneksel konsept ile düzenlenen yarışmaları kazananlar, yine geleneklere uygun olarak büyükbaş hayvanlarla ödüllendirilirken, diğer katılımcılara da mansiyon ödülü olarak küçükbaş hayvanlar dağıtıldı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Kunanbay Hacı Öskenbayulı,

Diğer Haberler