kazakistan-ile-azerbaycan-ordularinin-ortak-tatbikati-basariyla-sona-erdi

Kazakistan ile Azerbaycan ordularının ortak tatbikatı başarıyla sona erdi

İki ülkenin Özel Harekat Kuvvetleri'nin ortaklaşa düzenledikleri “Altın Kartal-2024” tatbikatında askerler üstün başarı sergiledi.

26 Ağustos 2024 14:44

Kazakistan ile Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin, Kazakistan’ın Çin sınırı yakınlarında bulunan “Köktal” poligonunda düzenledikleri tatbikat başarıyla tamamlandı.

Tatbikatın operasyonel uygulama aşaması, iki ülkenin genelkurmay başkanlarının gözetiminde icra edildi.

Kazakistan Savunma Bakanlığı, tatbikata ilişkin görüntü yayımladı. Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın tatbikata ilişkin açıklamasında, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki iş birliği ve askeri kabiliyetin yüksek düzeyde olduğu belirtilerek, “Komutanlarımızın başarılı yönetimi ile Kazak ve Azerbaycanlı birlikler tek vücut olarak üstün başarı segilediler.” ifadelerine yer verildi.

Kazakistan ve Azerbaycan askerleri, dağlık ve bozkır alanda gerçekleştirdikleri tatbikat senaryosu kapsamında, başarıyla gerçekleştirdikleri İHA veri analizi, operasyonel hazırlık ve taarruz operasyonları sonucunda, yasa dışı silahlı oluşumların bertaraf edilmesinde üstün başarı sergilediler.

Tatbikatın ardından düzenlenen törende, yüksek performans gösteren Kazak ve Azerbaycanlı askerler, takdirname ile taltif edildi.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, azerbaycan, tatbikat,

Diğer Haberler