kazakistanda-mahtumkulu-firakinin-300-dogum-yildonumu-icin-uluslararasi-konfe

Kazakistan'da Mahtumkulu Firaki'nin 300. doğum yıldönümü için uluslararası konferans düzenlendi

Konferansta Kazakistanlı ve Türkmen bilim insanları, ünlü Türkmen şair ve filozofun mirasını ele aldı.

19 Mayıs 2024 17:14

Kazakistan Cumhuriyeti Başkanlığı'na bağlı Ulusal Bilim Akademisi, Türkmenistan'ın Kazakistan Büyükelçiliği ile, ünlü Türkmen şair ve filozof Mahtumkulu Firaki'nin 300. doğum yıldönümüne adanan uluslararası konferans düzenledi.

Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen konferansa, Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçisi, Kazakistan Ulusal Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı, İran İslam Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu ve çok sayıda Kazakistanlı ve Türkmen bilim insanı ve uzman katıldı.

Konferans, Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçisi Batır Recepov ve Kazakistan Ulusal Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Askar Cumadildayev’in açılış konuşmalarıyla başladı. Katılımcılar, Mahtumkulu Firaki'nin eserleri ve mirası üzerine sunumlar yaptı. Etkinlikte, edebi paralelliklerin karşılaştırılması ve Türk kültürel mirasının incelenmesi üzerine bildiriler sunuldu. 

2024 yılı, Türkmenistan için büyük bir öneme sahip, çünkü Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıldönümü kutlanıyor. 

Bu etkinlik, Türk kültürü ve edebiyatına olan katkılarıyla tanınan Mahtumkulu Firaki'nin anısını onurlandırmak ve onun zengin mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla önemli bir platform sunuyor.
 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, mahtumkulu firaki,

Diğer Haberler