kazanforum-2024-ekonomi-oturumlariyla-devam-ediyor

KazanForum 2024, ekonomi oturumlarıyla devam ediyor

"Rusya-İslam Dünyası: KazanForum 2024" etkinliği, bilim, teknoloji, İslami finans, helal gıda, yapay zeka, medya ve turizm gibi birçok konuda gerçekleştirilen ekonomi oturumlarıyla devam ediyor.

15 Mayıs 2024 20:18

Bu yıl 15'incisi düzenlenen uluslararası forum, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 19 Mayıs'a kadar devam edecek.

KazanForum'da bilimden teknolojiye, İslami finanstan helal gıdaya, yapay zekadan medyaya ve insan kaynaklarından turizme kadar birçok konu başlığında ekonomi oturumları gerçekleştiriliyor.

Ekonomi oturumlarının resmi açılışında konuşan Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı Aleksey Valeryevich Pesoshin, etkinliğin Rusya ve İslam dünyası ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir işbirliği platformu olduğunu bildirdi.

Yıllar içinde Rusya ve İslam dünyası ilişkilerinin güçlendiğine ve istikrarlı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Pesoshin, "Son üç yılda Rusya ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki dış ticaret hacmi yüzde 37 artarak 156 milyar dolara ulaştı." dedi.

Pesoshin, forumun, katılımcılar arasında teması ve yapıcı diyalogların artırılmasını sağladığına işaret ederek, etkinliğin, ilişkilerin geliştirilmesini ve iş dünyasının teşvik edilmesini destekleyen eşsiz bir platform olduğunu belirtti.

Forumda konuşan Londra merkezli "Islamic Chamber Halal Services" (ICHS) Üst Yöneticisi (CEO) Ashraf Al Tanbouly de etkinliğin, helal ürün ve hizmetlerin potansiyelini küresel ölçekte sergilediğini söyledi.

Al Tanbouly, yıllarca kaynakların etik kullanımını, şeffaflık ve kalite ilkelerini savunduklarının aktararak, bu değerlerin helal ürünlerin özünü oluşturduğunu aktardı.

Müslüman nüfusun artmasıyla helal ürünlere olan talebin küresel çapta arttığına dikkati çeken Al Tanbouly, "Helal pazarı, dünyanın dört bir yanındaki üreticiler için muazzam bir fırsat sunuyor." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: kazanforum, ekonomi, tataristan,

Diğer Haberler