kirgiz-sporcular-paris-ollimpiyatlarinda-6-madalya-kazandi

Kırgız sporcular Paris Ollimpiyatları'nda 6 madalya kazandı

Kırgız güreşçiler bir gümüş , 4 bronz madalya kazanırken, bir gümüş madalya da bokstan geldi.

12 Ağustos 2024 15:18

Paris Yaz Olimpiyatları Kırgız sporcular için şimdiye kadarki en başarılı oldukları olimpiyat oldu. Paris Yaz Olimpiyatlarında Kırgız sporcular ikisi gümüş, dördü bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. 

5 madalya, Kırgız sporcuların en güçlü oldukları spor dalı olan güreşten geldi. 
Greko romen güreşte Uzur Сusupbekov, Akcol Mahmudov, Colaman Şarşenbekov ve Aysuluu Tınıbekova bronz madalya kazandı. 
Kırgızistan'da güreşin genç yıldızlarından Meerim Cumanazarova ise, finale yükselmeyi başardı ve gümüş madalya elde etti.

Kırgızistan'a ikinci gümüş madalya ise bokstan geldi. Munarbek Seyitbek Uulu, Kırgız boksunun tarihini yazdı ve finalde mücadele etti. Munarbek Seyitbek Uulu, boksta Kırgızistan’ın ilk Olimpiyat gümüş madalyasını ülkesine getirdi. 

Kırgızistan'ın olimpiyat tarihi

Kırgızistan bağımsız bir ülke olarak ilk kez 1996 Yaz Olimpiyatları'nda boy gösterdi. Ülke tarihindeki ilk olimpiyat madalyası ise 2000 yılında düzenlenen Sidney Olimpiyatları'nda geldi.

Sidney oyunlarında 1 bronz, Pekin Olimpiyatları'nda 1 gümüş, 2 bronz, Tokyo Olimpiyatları'nda  2 gümüş, 1 bronz madalya kazanan Kırgız sporcular, son olarak katıldıkları Paris Olimpiyatlarında 2 gümüş, 4 bronz madalya elde ederek olimpiyat sürecini başarıyla tamamladı.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, olimpiyat, madalya, paris 2024,

Diğer Haberler