kirgizistan-cumhurbaskani-sadir-caparov-turk-devletler-teskilati-uyesi-ulkeleri

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Devletler Teşkilatı üyesi ülkelerin İçişleri Bakanlarını kabul etti

Çolpon Ata şehrinde gerçekleşen görüşmeye Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.

06 Eylül 2024 13:23

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) İçişleri Bakanları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından kabul edildi.

Caparov, burada yaptığı konuşmada, "Kardeş Türk halklarının ortak güvenliğine yönelik çabalarınız, atalarımızdan bize miras kalan birliğin açık bir delilidir. Büyük Türk Dünyası'nın birlik ve beraberlik için çabalayan, tüm gücünü ve çabasını halklarının barış içinde yaşamasını sağlamaya yöneltme özelliğine sahip olduğunu hepimiz iyi biliyoruz." diye konuştu.

TDT İçişleri Bakanları Konseyi Toplantısının önemine işaret eden Caparov, bu önemli etkinliğin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için düzenli olarak yapılması gerektiğini belirtti. Caparov, Kırgızistan'ın TDT çerçevesinde çok yönlü işbirliğinin yanı sıra üye ülkelerle ikili etkileşime özel önem verdiğinin altını çizdi.

Hızla gelişen küreselleşme çağında suçla mücadelenin dijitalleşmesi alanında ortak çalışmanın önemli olduğunu kaydeden Caparov, "Türk halklarının içişleri bakanlarının ortak tehditlere karşı ortak çabaları, uzun yıllar, hatta belki yüzyıllar boyu sürecek bir ittifak haline gelmelidir." dedi.

Caparov, TDT İçişleri Bakanları Toplantısının Sonuç Bildirgesinin, karşılıklı bağların daha da güçlendirilmesi için iyi bir temel olacağına inandığını kaydetti.

Bu arada Türk Devletleri Teşkilatı İçişleri Bakanları Konseyi'nin ilk toplantısı sona erdi.

Toplantının sonunda Sonuç Bildirgesi imzalandı ve bir sonraki toplantının Azerbaycan'da yapılacağı açıklandı.

Kırgızistan İçişleri Bakanı Ulan Niyazbekov konseyin yılda en az bir kez toplanmasını, uzman-teknik düzeyde bir çalışma grubu oluşturulmasını, ikili deneyim alışverişi ve işbirliğinin yanı sıra suçla mücadelede koordineli çalışmalar yapılmasını ele aldıklarını söyledi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: tdt, caparov, ali yerlijaya,

Diğer Haberler