kirgizistan-da-11-15-haziran-tarihleri-arasinda-ii-biskek-uluslararasi-film-fest

Kırgızistan’da 11-15 Haziran tarihleri arasında II Bişkek Uluslararası Film Festivali yapılacak

Geçen sene ilk kez düzenlenen dünya sineması tarafından büyük bir ilgi gören Festival, bu yıl Kara-Kırgız Özerk Bölgesi’nin kuruluşunun 100.yıl dönümüne ithafen gerçekleştirilecek.

03 Haziran 2024 15:16

Kırgızistan’da 15 Haziran’da Bişkek Uluslararası Film Festivali başlıyor. Geçen sene dünya sineması tarafından büyük bir ilgi gören Bişkek Uluslararası Film Festivali, bu sene, Kara-Kırgız Özerk Bölgesi’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne ithafen düzenlenecek. Kırgızistan’ın Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı ve Bişkek Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenecek olan festivale Amerika’dan Japonya’ya birçok ülkeden ülkelerden 200’ yakın sinema sektörü temsilcisi katılacak. 

Festivalin açılış töreni Bişkek’teki Toktogul Satılganov Devlet Filarmonisi’nde gökyüzünü temsil eden ‘turkuvaz halı töreni’ ile başlayacak. Film Festivali’nin ‘uluslararası’ ve ‘Orta Asya’ kategorilerinde toplam 20 film yarışacak. Festivalde, Kara-Kırgız Özerk Bölgesi’nin kuruluşunun 100.yıl dönümü dolayısıyla ‘Retroperspektif’ sinema gösterileri yapılacak. Festival etkinlikleri kapsamında Kazak sinema eleştirmeni Gulnara Abikeyeva’nın kitabının tanıtımı yapılacak. Etkinler arasında dünya sinema temsilcilerinin katılımı ile söyleyişler, workshop çalışmaları ve eğitimler, yeni film projelerinin sunumları da yer alacak.

Bu yıl Festival’in ‘onur konuğu ülkesi’ ise, İran olacak. Festival boyunca İran filmlerinin gösterimi yapılacak.  

Anahtar Kelimeler: bişkek, festival, film festivali,

Diğer Haberler