kirgizistan-da-isik-gol-ekonomi-forumu-basladi

Kırgızistan’da Isık Göl Ekonomi Forumu başladı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen foruma Çin, Rusya, Özbekistan gibi ülkelerden yatırımcılar katılıyor.

11 Eylül 2024 13:45

Kırgızistan’ın Çolpon Ata şehrinde, 8. Isık Göl Ekonomi Forumu başladı. Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Yatırım Ajansının ev sahipliğinde düzenlenen foruma, yerli ve yabancı bir çok firma, iş insanı ve uzman katılıyor.

Forumda, enerjiden tarıma, sağlıktan lojistiğe kadar farklı ekonomi sektörlerindeki işbirliği imkanları görüşülüyor. Bir Kuşak Bir Yol Projesinde yer alan ülkelerde stratejik sektörleri gelişimi konusu da ele alınıyor. Forumda, ikili görüşmeler yapılıyor, ekonomi ve ticaret panelleri düzenleniyor.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Damibek Bikulov, forum ile yabancı yatırımcıları yerli girişimcilerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bikulov, ''Forumun en önemli amacı, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu gibi ülkelerden gelen iş adamları ile yerli yatırımcıları tanıştırmak, ortak projeleri görüşmek, yatırım imkanlarını değerlendirmek. Bu amaçla Kırgızistan’daki enerji, turizm sektörlerinin yanı sıra üretim ve sanayi alanlarındaki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi.

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, ekonomi, ısık göl,

Diğer Haberler