kirgizistan-in-baskenti-biskek-yesil-alanlari-ile-buyuluyor

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yeşil alanları ile büyülüyor

Kırgız sıradağlarının eteklerinde ve Çuy Nehri vadisinde bulunan Bişkek, geniş yolları, kaldırımları gölgeleyen ağaçları ve geniş parklarıyla ruh açıcı bir görüntü sunuyor.

29 Nisan 2021 11:29

Geniş sokakları, yaya ve bisiklet yolları ve parklarıyla oldukça ferah bir şehir.

Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip başkent Bişkek, adeta cetvelle çizilmiş gibi düzenli.

Bişkek, Ala-Too Meydanı etrafına kurulmuş bir şehir. Sovyet mimarisinden izler taşıyan bu devasa meydan, yılın çeşitli zamanlarına yayılmış festivallere ev sahipliği yapıyor.

Kentin kalbinin attığı meydanda dış yüzeyinin beyaz olması dolayısıyla Beyaz Saray olarak adlandırılan parlamento binası ve Tarih Müzesi bulunuyor. 

Kırgız Filarmoni Salonu, Bişkek’in mimari ve müzikal anlamdaki en ünlü ve görülesi yerleri arasında bulunuyor.

Müze meraklılarını Kırgız Devlet Tarih Müzesi karşılıyor.

Panfilov Parkı, Erkindik Bulvarı, Caş Gvardiya bulvarı, Atatürk Parkı, Botanik bahçesi gibi yeşil alanlar huzur bulmak için tercih edebileceğiniz rotalar arasında bulunuyor.

Bişkek'in en eski parklarından biri olan Oak Park'ta ise kocaman meşe ağaçlarının yanı sıra açık hava müzesini andıran tarihi anıtlar ve heykeller bulunuyor. 

Şehir merkezine yakın mesafede bulunan Ala-Arça Ulusal Parkı, Konorçok Kanyonu ve Isık-Ata vadisi Kırgız dağlarının güzelliğine nazır doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak isteyenlerin akın ettiği yerlerden.

Bişkek'te pazarlarıyla da ünlü bir şehir. Devasa boyutta olan Oş Pazarı, Dordoy Pazarı ve Orta Say Pazarı öne çıkıyor. Buralarda geleneksel renkli Kırgız kıyafetlerinden, hediyelik eşyalara, Sovyet döneminden kalma antikalara, taze ve kuru sebze ve meyveye kadar birçok ürün bulunuyor.

Diğer Haberler