kirgizistanda-5-dunya-gocebe-oyunlarina-iliskin-toplanti-gerceklestirildi

Kırgızistan'da 5. Dünya Göçebe Oyunları'na ilişkin toplantı gerçekleştirildi

Kazakistan'da önümüzdeki ay yapılacak 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın hazırlıkları sürerken, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Orta Asya kültürel mirasının geliştirilmesiyle ilgili yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

25 Ağustos 2024 12:06

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, önümüzdeki ay Kazakistan'da yapılacak 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın ele alındığı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

"Kültürel Miras ve Geleneklerin Korunması" konulu toplantıda, Dünya Göçebe Oyunları'nın önemi ve Orta Asya kültürel mirasının geliştirilmesi hususları da görüşüldü.

Toplantı, Kazakistan'ın Bişkek Büyükelçiliği tarafından düzenlendi. Toplantıya moderatörlük yapan Büyükelçilik Müsteşarı Gülmira Sultanali,  Astana'nın 5. Dünya Göçebe Oyunları için hazır olduğunu söyledi. Müsteşar Sultanali, 8-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek oyunlara, 100'e yakın ülkeden 2 bin 800 sporcunun katılacağı bilgisini paylaştı. 

Toplantıya katılan Kırgızistanlı siyasetçi, sporcu ve sanatçılar da, göçebe kültür ve medeniyetinin tanıtılması, yaşatılması ve desteklenmesi açısından Dünya Göçebe Oyunları'nın önemini vurgulayan konuşmalar yaptı.

Orta Asya'daki geleneksel sporların ve Türk kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın ilki 2014'te gerçekleşti.

Birinci, İkinci ve Üçüncü Dünya Göçebe Oyunları, Kırgızistan’ın Çolpon Ata şehrinde gerçekleştirilirken dördüncüsü ise, 2022 yılında Bursa'da yapıldı. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, 5. dünya göçebe oyunları, bişkek,

Diğer Haberler