kirgizistanda-dezenformasyonla-mucadele-kapsaminda-yeni-kanun-teklifi-hazirland

Kırgızistan'da dezenformasyonla mücadele kapsamında yeni kanun teklifi hazırlandı 

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı; televizyon, radyo, internet ve sosyal medya üzerinden yalan ve kamuoyunu yanıltıcı haber ve bilgi paylaşan gerçek kişilerin 100 bin som, tüzel kişilerin ise, 200 bin Som cezaya çarptırılmasını teklif ediyor. 

27 Ağustos 2024 16:27

Kırgızistan’da dezenformasyonla mücadelede yeni kanun teklifi hazırlandı.Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, televizyon ve radyo başta olmak üzere toplu iletişim araçlarında yalan haber ve bilgi paylaşanların cezalandırılmasını teklif etti. Kanun teklifi, web siteler, haber portalları ve sosyal medyayı da kapsıyor.

Kanun teklifi, dezenformasyonla mücadele, toplum çıkarlarının ve bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması, bilgi güvenliğinin sağlanması amacıyla hazırlandı.Buna göre, yalan haber ve bilgi paylaşan gerçek kişiler 100 bin Som, tüzel kişiler ise, 200 bin Som ile cezalandırılacak.

Günümüzde Kırgızistan’da 160’tan fazla televizyon kanalı ve yüze yakın radyo kanalı kayıtlı.Bunların çoğunluğu dijital formatta yayın yaparken, internet yayıncılığında da son dönemlerde artış görülüyor. 
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, dezenformasyon,

Diğer Haberler