23 Haziran 2025 11:05
Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Yeniliğin Habercisi” adlı seminer-forum, ülkenin dört bir yanından gelen 800’den fazla eğitim yöneticisini bir araya getirdi. Katılımcılar arasında okul müdür yardımcıları ve metodist uzmanlar yer aldı.
Beş gün süren forumda, güncellenmiş devlet ve ders standartları, yeni eğitim programları ve dijital destekli ders kitapları tanıtıldı. Kırgızistan’ın 12 yıllık eğitim sistemine geçiş süreci detaylı şekilde ele alındı.
Etkinlik kapsamında stratejik oturumlar, grup çalışmaları, sunumlar ve açık tartışmalarla hem teorik hem pratik bilgi paylaşımı sağlandı.
Dijital eğitim platformları, kalite izleme sistemleri ve öğretmenlerle iletişim yöntemleri de değerlendirilen başlıca konular arasında yer aldı. Ulusal değerlendirme programı “Baaloо”nun sonuçları da kamuoyuyla paylaşıldı.
Eğitim Bakan Yardımcısı Nadira Jusupbekova yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Yeni müfredatla birlikte artık ders kitapları sadece basılı içerikten ibaret değil. Görsel ve işitsel materyaller, öğretmen kılavuzları ve öğrenci çalışma kitaplarıyla destekleniyor. Eğitim liderlerimizle birlikte yeni eğitim yılına nasıl başlayacağımızı değerlendirdik. Bu tür buluşmalarımız hem çevrim içi hem de yüz yüze olarak devam edecek."
Kırgızistan’da eğitim kalitesini artırmayı hedefleyen forumun, yeni dönemdeki uygulamalara ışık tutması bekleniyor
Anahtar Kelimeler: Kırgızistan,