kirgizistanda-selden-etkilenen-isik-gol-ilinde-29-ev-guvenli-bolgeye-tasinacak

Kırgızistan'da selden etkilenen Isık Göl ilinde 29 ev güvenli bölgeye taşınacak

Yıl başından bu yana sel ile mücadele eden Kırgızistan'da hükümet, selden zarar gören Isık Göl ilinin Temir Köyü'ndeki 29 evi güvenli bölgeye taşıma kararı aldı. 

30 Eylül 2024 11:42

Kırgızistan'da, bu yıl meydana gelen sel felaketinden birçok bölge etkilendi. Sel baskınları, özellikle Isık Göl ilinde onlarca şehir, kasaba ve köye zarar verdi. 18 Ağustos'ta yaşanan selde, Çolpon Ata şehri başta olmak üzere, Bosteri, Kaşat, Korumdu, Temir gibi köylerde 500'e yakın evi su bastı.

Hükümet, selden zarar gören ve ilerde tekrar zarar görmesi muhtemel bölgelerdeki evler için taşıma kararı aldı. Bu kapsamda, Temir Köyü'ndeki 29 evin güvenli bölgeye taşınması kararlaştırıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, taşınacak evlerin sahiplerine gerekli desteğin sağlanacağı belirtildi. Ayrıca kararın, Temir köyü sakinlerinin güvenliğinin temin edilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla alındığı ifadesine yer verildi. 

Her yıl hem doğal afet sayısı hem de onun doğurduğu zararın boyutlarının arttığı Kırgızistan'da yıl başından bu yana, sel, su taşkınları, toprak kayması gibi doğal afetler nedeniyle birçok kez olağanüstü hal ilan edildi.

Doğal afetler sonucu 61 kişi yaşamını yitirirken, 1 milyar 340 milyon som maddi kayıp yaşandı.

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, sel, ısık,

Diğer Haberler