kirgizistanda-turk-dunyasi-kadin-ressamlari-sergisi-duzenlendi

Kırgızistan'da "Türk Dünyası Kadın Ressamları" sergisi düzenlendi

Bişkek’teki Gapar Aytiyev Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi'ndeki sergide, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkiye ve Türkmenistan'dan kadın ressamların eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

08 Haziran 2024 13:06

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türk Dünyası Kadın Ressamları sergisi düzenlendi.

"Türk dünyasında kadının dünyası" konulu sergiye Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı destek verdi. 

Serginin açılışı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksutov tarafından yapıldı.

Türk dünyasının başarılı kadın ressamlarının düşünce, duygu, tutku ve hayallerinin yansıtıldığı eserlerin yer aldığı sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi.Eserlerde, Türk dünyasının ortak kültür, tarih ve değerlerine de yer verildi.

Genel Sekreter Raev,  sergiye ilişkin “Sergide, resim sanatında ter döken kadın ressamlarımızın eserlerini Bişkeklilerle buluşturmaya karar verdik. İlk kez düzenlenen bu sergiyi bundan sonra geleneksel hale getirmek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, türk dünyası kadın ressamları, sergi, türksoy,

Diğer Haberler