kirgizistandaki-hastaneye-cumhurbaskani-erdoganin-ismi-verildi

Kırgızistan'daki hastaneye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi verildi

Bişkek’teki Kırgız-Türk Dostluk Hastanesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi. 

06 Eylül 2024 16:52

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’teki Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyacak. Konuyla ilişkin kararname, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından imzalandı.

Kırgızistan Cumhurbaşkalığı Ofisinden yapılan açıklamada, kararın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine ve gelişmesine yaptığı büyük katkıdan dolayı alındığı belirtildi. Açıklamada, hastanenin bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi ismini taşıyacağı ifade edildi.

Kırgızistan’ın en modern kliniği olan Recep Tayyip Erdoğan Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından inşa edildi. Yaklaşık 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve 72 yatak kapasiteli hastane, pandemi döneminde Kovid-19 hastalarının tedavisinde kritik görev üstlendi.

Hastanede, ülkenin ilk organ nakli operasyonları da gerçekleştirildi. Kırgızistanlı ve Türk doktorların, geçen yıl ilk böbrek nakli ameliyatını yaptıkları hastanede, bu yıl karaciğer ve kemik iliği ameliyatları da başarıyla tamamlandı.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan,

Diğer Haberler