macaristan-buyukelciligi-kulturel-acilis-programi-duzenledi

Macaristan Büyükelçiliği kültürel açılış programı düzenledi

Macaristan’ın Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığını devralması sebebiyle Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde, kültürel açılış programı düzenlendi.

10 Temmuz 2024 10:47

Macaristan Büyükelçiliği, 1 Temmuz – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında, Macaristan’ın Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığını 6 aylığına devralması sebebiyle Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde kültürel açılış programı düzenledi.

2024 yılının aynı zamanda "2024 Macar-Türk Kültür Yılı" olması, kapsamlı bir kültürel etkinlik düzenlenmesine imkan sağladı.

Bu çerçevede, Gábor Kovács’ın özel koleksiyonundan oluşan “Berrak Semalar, Fırtınalı Zamanlar” başlıklı resim sergisi açıldı. 26 Ağustosa kadar, Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek sergide, 19 ve 20. yüzyıl Macar sanatçılarının tablolarından bir seçki sunuldu.

Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, Macaristan'ın Dönem Başkanlığının hedeflerine değindi. Matis, Türkiye ve AB arasındaki diyaloğa yardımcı olmaya odaklanacaklarını, bu çerçevede üst düzey diyalogları, Gümrük Birliğinin güncellenmesini ve vize serbestisini destekleyeceklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Macaristan Büyükelçiliği, Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı,

Diğer Haberler