ozbekistan-cumhurbaskani-sevket-mirziyoyev-turkmenistan-a-calisma-ve-taziye-ziya

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev Türkmenistan’a çalışma ve taziye ziyareti gerçekleştirdi

Ziyarette iki ülke arasında devam eden ikili ve bölgesel iş birliği konuları görüşüldü. Özbek lider ayrıca, Türkmen liderin geçtiğimiz günlerde vefat eden babası için verdiği iftar yemeğine katıldı.

30 Nisan 2021 17:08

Türkmen lider Berdimuhamedov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’i, Oğuzhan Sarayının kapısında karşıladı. Görüşmede konuk Cumhurbaşkanı mevkidaşının babasını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Cumhurbaşkanı ve aile üyelerine başsağlığı diledi. Malikgul Berdimuhamedov’un, Türkmenlerin kalbinde, hayatını halkına hizmet etmeye adanmış gerçek bir vatansever olarak kalacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da taziyeleri için konuk Cumhurbaşkanına teşekkür etti. Türkmen-Özbek dostluğunun köklerinin asırların derinliklerine uzandığını ifade etti ve iki halk arasında yüz yıllardır iyi komşuluk ilişkilerinin olduğunu söyledi.

Ardından Devlet Başkanları ikili ve bölgesel işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Taraflar pandemiye rağmen gelişen ilişkilerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’ye kadar uzanan ulaşım ve transit taşımacılıkta çok yönlü iş birliği olanakları değerlendirildi.

Devlet Başkanları daha sonra Türkmen liderin vefat eden babası için verdiği iftar yemeğine katılmak üzere Kıpçak Camine geçti. Camide Türkmen ve Özbek müftülerin dualarına iştirak eden liderler,  burada Türkmenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın kabrini de ziyaret etti. Türkmen lider, babası için düzenlenen iftar yemeğine katıldıkları için mevkidaşına ve heyetine teşekkür etti. Özbek lider daha sonra Türkmenistan’dan ayrıldı.

Diğer Haberler