ozbekistanli-turistlerin-bu-yil-en-cok-ziyaret-ettigi-ulke-kirgizistan-oldu

Özbekistanlı turistlerin bu yıl en çok ziyaret ettiği ülke Kırgızistan oldu

Özbekistan İstatistik Ajansı verilerine göre, bu yılın ilk 7 ayında komşu ülke Kırgızistan’ı ziyaret eden Özbekistanlıların sayısı 1,6 milyona ulaştı.

18 Eylül 2024 11:04

Kırgızistan, Özbekistanlı turistlerin en çok ziyaret ettiği ülke oldu. Özbekistan İstatistik Ajansı verilerine göre, bu yıl 3,4 milyon Özbekistan vatandaşı turistik amaçla yurt dışına çıktı.

Geçen yıla göre, yüzde 35,7 artış gösteren yurt dışı turizminde, en çok ziyaret edilen ülke ise Kırgızistan oldu. Komşu ülke Kırgızistan’ı bu yılın ilk 7 ayında 1,6 milyon Özbekistan vatandaşı ziyaret etti.

Özbek turistlerin en çok Kırgızistan’ı tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri ulaşım... Özbekistan'ın topraklarının bir bölümü Kırgızistan'ın içlerine doğru uzanıyor. Bu durum, Kırgızistan'ı turistik açıdan daha cazip bir ülke haline getiriyor.

Diğer yandan Kırgızistan’ın sahip olduğu dağ turizmi potansiyeli de serin iklim arayışındaki Özbek turistleri kendine çekiyor.  Ayrıca, Orta Asya’nın en büyük gölü olan Isık Göl de, Özbekistanlıların akın ettikleri turizm beldelerinin başında geliyor. 
 

Anahtar Kelimeler: özbekistan, turist, turizm, kırgızistan,

Diğer Haberler