tahil-koridoru-icin-imzalar-atildi-musterek-koordinasyon-merkezi-calismalara-ba

Tahıl koridoru için imzalar atıldı, Müşterek Koordinasyon Merkezi çalışmalara başladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, tahıl koridoru anlaşmasında üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

24 Temmuz 2022 08:59

Hulusi Akar, siyasi, askeri ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği kritik bir dönemde Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline geldiğini, bölgesel gücünü pekiştirmenin yanı sıra küresel aktör olarak etki ortaya koyduğunu vurguladı.

Akar; "Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşın sonlandırılması ve tahıl krizinin çözümü için sarf etmekte olduğumuz samimi gayretler de tüm dünyanın takdirini toplamaktadır. Bu kapsamda İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri huzurunda imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması, ülkemizin diplomatik alandaki etkinliğini en açık şekilde ortaya koymuştur. Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da bütün bu faaliyetleri idare edecek olan Müşterek Koordinasyon Merkezimiz de çalışmaya başlamıştır.  Türkiye olarak tüm sorunun çözümü için üzerimize düşen her türlü görevi bugüne kadar yerine getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Üstlendiğimiz tüm görevleri başarıyla yerine getirebilmemizde desteği, sevgisi, güveni ve duasını esirgemeyen asil milletimize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Diğer Haberler