trtnin-kutsal-isgal-belgeseli-bu-aksam-izleyiciyle-bulusacak

TRT'nin "Kutsal İşgal" belgeseli bu akşam izleyiciyle buluşacak

TRT World Araştırma Ekibi'nin zorlu şartlarda hazırladığı "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli ilk kez televizyon ekranlarına gelecek.

12 Eylül 2024 14:02

Galası 24 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilen belgesel, bu akşam 20.00'de TRT 1, TRT 2, TRT Belgesel, TRT Türk ve TRT Avaz'da, 21.00'de ise TRT Haber ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.

İlk uluslararası gösterimi 17 Eylül'de Bosna Hersek'te Al-Jazeera tarafından düzenlenen Belgesel Film Festivali'nde gerçekleşecek film, 18 Eylül'de TRT World, TRT Arabi ve TRT'nin tüm uluslararası platformlarından izlenebilecek.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, belgeselin tanıtım videosuna yer verdiği sosyal medya paylaşımında "Filistin topraklarının nasıl ve hangi motivasyonla işgal edildiğini, radikal Yahudi işgalcilerin içine sızarak çektiğimiz görüntülerle ekranlara taşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Tanık ve faillerin gözünden Siyonist işgal

Çekimler, TRT World Araştırma Ekibi'nin, 7 Ekim'de başlayan Gazze soykırımından iki ay sonra Batı Şeria'daki radikal İsrailli grupların arasına zorlu bir süreçten sonra sızmasıyla gerçekleştirildi.

Filistin topraklarının adım adım nasıl işgal edildiğini gösteren belgeselde, İsrail medyasının bile zaman zaman eleştirdiği "Hilltop Youth" adlı radikal grubun yetiştirildiği karakolların içinden çekilen görüntüler de yer aldı.

Belgesel, Birleşmiş Milletlerin ve uluslararası toplumun büyük bir kısmının yasa dışı kabul ettiği Yahudi işgalcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı gerçekleştirdikleri vahşeti hem tanıkların hem de faillerin gözünden, çarpıcı görüntülerle anlatıyor.

İsrailli aktivistler, eski İsrail askerleri, radikal işgalci liderler ve İsrail parlamento üyeleri ile yapılan röportajlar ile Siyonist İsrail'in Filistinlileri yerinden etme stratejilerini ortaya koyan belgesel, Filistinlilerin topraklarının nasıl çalındığını, evlerinin nasıl yıkıldığını gözler önüne seriyor.

Belgeselde yer alan önemli röportajlar arasında işgalcilerin lideri Daniella Weiss, eski Hilltop Youth üyesi Milletvekili Zvi Sukkot, eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aktivist hukukçu Michael Sfard, Peace-Now hareketi lideri Haget Ofran, İsrail ordusunda keskin nişancı olarak görev almış eski asker Nadav Weiman yer alıyor.

Anahtar Kelimeler: trt, kutsal işgal, belgesel,

Diğer Haberler