turk-devletleri-teskilati-turk-universiteler-birligi-7-genel-kurul-toplantisi-a

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı Azerbaycan'da yapıldı

Başkent Bakü'de düzenlenen toplantı, Azerbaycan İktisat Üniversitesi (UNEC) Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov'un ev sahipliğinde yapıldı.

21 Mayıs 2024 11:24

Türk dünyasında yükseköğretimin daha verimli ve etkin yürütülmesi için oluşturulan Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği'nin 7. Genel Kurulu Toplantısı'na Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, "Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansı'nın Kurulması" konulu sunumu paylaştı.

Budak, TÜRKÜNİB'in başta akademik olmak üzere birçok alanda iş birliği gerçekleştirmeyi amaçladığını belirtti.

Ege Üniversitesinin akademik potansiyelini Türk dünyası üniversiteleri ile paylaşma noktasında önemli rol üstlendiklerini aktaran Budak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayata geçirdiğimiz vizyoner projelerle bir yandan bilim ihraç ederken bir yandan da akademik kurumlara rol model oluyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemiz uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, Türk dünyası yükseköğretim kurumları ile geniş bir yelpazede öncü çalışmalara imza attı, atmaya devam ediyor. Azerbaycan ve Özbekistan'daki üniversitelerle sürdürdüğümüz ve başarı ile devam eden ikili diploma programları bunun en müşahhas örneği olduğunu söyleyebilirim. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamızın liderliğinde ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımak için yoğun gayret göstermeye devam edeceğiz."

TÜRKÜNİB'in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısında Kayseri Üniversitesinin, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edildi.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesinin Türk Üniversiteler Birliğine üye kabul edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitelerinin üyelik sürecinde başta YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK üyelerine ve üye üniversite rektörleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: tdt, türk üniversiteler birliği, azerbaycan,

Diğer Haberler