turkiye-ve-kazakistan-in-savunma-alanindaki-is-birligi-artarak-devam-ediyor

Türkiye ve Kazakistan’ın savunma alanındaki iş birliği artarak devam ediyor

Kazakistan’da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) ürettiği ANKA ağır sınıf İHA’ların askeri amaçlı deneyleri sürüyor. 

07 Ağustos 2024 15:30

Kazakistan Başbakanlığının resmi sitesinde, Savunma Bakanlığı’nın ilk yarı yılda gerçekleştirdiği faaliyetlerine ilişkin raporuna yer verildi.

Kazakistan Savunma Bakanlığı resmi temsilcisi Ruslan Jangulin, seslendirdiği videolu faaliyet raporunda, Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinde silah envanterinin, yerli ürünler dahil olmak üzere, modernleştirilmesi süreci kapsamında, ANKA ağır sınıf İHA’ların askeri amaçlı deneylerinin sürdüğünü, bu yıl içinde de “Arlan” ve “COBRA II” zırhlı tekerlekli araçların tedarikinin beklendiğini açıkladı.

Bu yıl içerisinde, bakanlık envanterine beş yüzden fazla aracın sağlandığı, elli adet aracın da onarıldığı belirtilen açıklamada, yıl sonuna kadar SUNQAR taktik ve İHA sistemlerinin yanı sıra, EVOMax mini İHA komplekslerinin de tedarik edileceği ifade edildi.

ANKA İHA’larıyla birlikte, yıl sonuna kadar Kazakistan Hava Savunma envanterinin modern savaş uçakları, A400M askeri kargo uçağı ve yüksek hassasiyetli füzeli uçaksavar kompleksleriyle daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler: türkiye, kazakistan, savunma, iş birliği,

Diğer Haberler