turkiyenin-uskup-buyukelciliginden-dunya-kahvalti-gunu-etkinligi

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinden "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğince "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla kahvaltı buluşması etkinliği yapıldı.

02 Haziran 2024 19:40

Büyükelçilik rezidansında, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona turizm ve medya sektöründen davetliler katıldı.

Ulusoy, Türkiye'nin son yıllarda zengin Türk kahvaltısının tanıtımı için dünya çapında etkinlikler yaptığını anımsattı.

Türkiye ile yakın tarihi ve kültürel bağlar paylaşan Balkan ülkelerinin Türk kahvaltısına aşina olduğuna işaret eden Ulusoy, Anadolu, Akdeniz, Ege, Kafkas ve Balkan coğrafyalarının mutfak geleneklerinde pek çok benzerliğe sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını, Kuzey Makedonya'nın da coğrafi ve kültürel yakınlığı nedeniyle turizm alanında Türkiye için öncelikli ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Geçtiğimiz yıl Kuzey Makedonya'yı 200 bine yakın Türk turist ziyaret etti. Bu, 2023 yılında Kuzey Makedonya'yı ziyaret eden turistlerin yaklaşık yüzde 20'sinin Türk olduğu anlamına geliyor. Aynı zamanda geçen yıl Türkiye'yi 250 bine yakın Makedon turist ziyaret etti. Sizlerin değerli katkılarıyla bu sayının artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Türkiye’nin turizm alanındaki imkanları hakkında bilgi veren Büyükelçi Ulusoy, yaz ve kış turizminin yanında Türkiye'nin benzersiz bir kültür turizmi deneyimi de sunduğunu kaydetti.

İzmir'deki Efes Antik Kenti'nin yeni kurulan gece aydınlatma sistemiyle sadece gündüz değil gün batımından sonra da turist çekmeye devam ettiğini anlatan Ulusoy, medeniyetlerin beşiği olarak kabul edilen Anadolu'nun, hem İslam hem de Hristiyanlık açısından önem taşıyan çok sayıda dini mekana da ev sahipliği yaptığını belirtti.

Türkiye'nin sağlık sektöründe son dönemde elde ettiği başarılar sayesinde sağlık turizminde küresel anlamda merkez haline geldiğini kaydeden Ulusoy, şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılında dünyanın dört bir yanından 1,5 milyon hasta, çeşitli tıp dallarında tedavi görmek amacıyla Türkiye'yi ziyaret ederek, Türkiye'nin tıbbi tedavide ana varış noktası konumunu güçlendirdi. Ülkemiz, İstanbul başta olmak üzere, uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmak ve çeşitli profesyonel topluluklar arasındaki ağları güçlendirmek için kıtalar arasında mükemmel bir bağlantı noktası olarak bölgede stratejik bir konuma sahiptir. Çok sayıda uluslararası şirket ve Birleşmiş Milletlerin ajanslarının da aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşlar, küresel veya bölgesel toplantıları için İstanbul'u tercih ediyor."

Turizm tanıtım programının da gerçekleştirildiği etkinlikte, Turizm Geliştirme Ajansı Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, THY Temsilcisi Ersin Seyfula, Halk Sigorta Temsilcisi Elena Kuzmanova ve Edirne Aliba Otel Genel Müdürü Esra Göktepe Lynch sunum yaptı.

Anahtar Kelimeler: Üsküp Büyükelçiliği, Dünya Kahvaltı Günü,

Diğer Haberler