turkmen-vatandaslari-ucaklarla-ulkeye-getiriliyor

Türkmen vatandaşları, uçaklarla ülkeye getiriliyor

Türkmenistan, koronavirüs salgınının gözlendiği ülkelerden başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlarını ülkeye getiriyor.

26 Mart 2020 15:35

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı'na göre, Türkmen Havayolları, başta Çin olmak üzere, Koronavirüs salgını yaşanan ülkelerde okuyan binlerce öğrenciyi getirmek için özel uçak seferleri düzenledi. Öğrenciler, uçağa bindirilirken virolog ve enfeksiyon uzmanları tarafından kontrolden geçirildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye, Rusya, Belarus ve diğer ülkelerde yaşayan öğrencilerin getirilmesi için diplomatik kurumlar ve Devlet Göç Servisi ile koordineli olarak çeşitli uçuş yönleri üzerinde çalışıyor.

Buna ek olarak, Türkmenistan'da ülkeye enfeksiyonun girmesini önlemek için ciddi önlemler alınmış durumda.  Termal kameralar, kızılötesi ve elektronik termometrelerle donatılmış tüm sınır ve gümrük noktalarında sıhhi ve epidemiyolojik gözetim ve tıbbi kontrol noktaları güçlendirildi. Bunun yanısıra,  kapsamlı önleyici tedbirler ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Türkmenistan'a dönen öğrenciler, teorik ve pratik dersleri video formatında,  internet platformlarından, uzaktan devam etme fırsatı buluyorlar.

Resmi raporlara göre, bu güne kadar, Türkmenistan’da COVİD-19  vakası kaydedilmedi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan,

Diğer Haberler