turkmenistan-da-insaati-tamamlanan-resmi-binalar-torenle-hizmete-girdi

Türkmenistan’da inşaatı tamamlanan resmi binalar törenle hizmete girdi

Türk firmaları tarafından inşa edilen askeri okul ve belediye binasının açılışı Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından gerçekleştirildi. 

03 Eylül 2024 10:57

Türkmenistan’da Savunma Bakanlığı’na bağlı Annayev Berdimuhamet İhtisas Askeri Okulu ile Aşkabat Şehir Hekimliği yeni hizmet binası açıldı. Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından gerçekleştirilen açılışa, bakanlar, milletvekilleri, askeri kolluk kuvvetleri ve öğrenciler katıldı.

Şenlik havasında gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov barışseverliğin ve iyi komşuluk ilişkilerinin ülkesinin temel ilkeleri olduğunu söyledi, ulusal ordunun savunma kapasitesinin artırılması amacıyla genç askeri personelin eğitimine büyük önem verdiklerini ifade etti. Tesisi gezen Türkmen lider yetkililerden bilgi aldı.

700 öğrenci kapasiteli okulda robotik kodlama, İHA ve yüksek hassasiyetli savunma cihazlarının kullanımına yönelik eğitimler verilecek.

Valilik ve Belediye Başkanlığı hizmetlerinin birlikte yürütüldüğü yeni Şehir Hekimliği binasında ise çeşitli yönetim birimleri yer alacak. 

Türkmen lider ayrıca, ülkesi tarafından Tacikistan’da inşaatı tamamlanan 540 öğrenci kapasiteli Mahtumkulu Firaki Ortaokulu’nun açılışına çevrim içi olarak katıldı. Tacik lider İmamali Rahman ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, resmi bina,

Diğer Haberler