turkmenistan-da-koronavirus-onlemleri

Türkmenistan’da Koronavirüs Önlemleri

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülkede yürütülen Koronavirüs ile mücadele konusunda, Sağlık Bakanı Nurmuhammet Amannepesov ile Bulaşıcı Hastalılarla Mücadele Komisyonu Başkanı Purli Ağamuradov’dan bilgi aldı.

27 Şubat 2020 16:31

Ağamuradov, Türkmenistan'ın tüm sınır noktalarında Koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle alınan önlemler hakkında bilgi verdi ve  yurt dışından gelen vatandaşların, muayanelerinin yapıldıktan sonra gerekli görülenlerin karantina altına alındıklarını belirtti.

Berdimuhamedov,  bu tehlikeli hastalığın sıçradığı ülkelerden gelen tüm vatandaşların doktorlar tarafından yakından izlenmesini, yurtiçi ve uluslararası havaalanlarında, tüm sınır bölgelerinde, deniz, karayolu ve demiryolu hatlarında, özel ekipman kullanılarak tıbbi muayene yapılmasını, ayrıca yurtdışından getirilmekte olan ürünlerin kontrolünün arttırılmasını istedi.

Toplantıda, Koronovirüsle mücadele kapsamında Devlet Başkanı;

Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadel Komisyonu’nun, elde edilen tüm bilgileri dikkatlice analiz ederek, Koronavirüsün olası belirtilerini ve gerekirse acil müdahale önlemlerinin alınması,

Yurt dışına seyahat eden Türkmen vatandaşlarının seyahatlerinin izlenmesi

Sınır noktalarında vatandaşların sağlık durumunun takibe alınması, bunun için, kontrol noktalarında teşhis ekipmanlarının çalışmalarını sürekli hale getirilmesi,

Dezenfektan ve sarf malzemeleri stokunun yeterli miktarda tutulması

Uluslararası havaalanlarında ve ulaşım istasyonlarında, günlük dezenfeksiyon faaliyetlerinin arttırılması talimatı verdi.

Berdimuhamedov, Koronavirüs’ün ülkeye girmemesi ve yayılmaması için alınan önlemler sayesinde bugüne kadar ülkede herhangi bir Koronavirüs vakasına rastlanmadığını ifade etti.

Türkmenistan,  Çin uçak seferlerini  ve komşu ülke İran’a sınır geçişlerini durdurmuş bulunuyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Koronavirüs, Devlet Başkanı Berdimuhamedov,

Diğer Haberler