turkmenistan-devlet-baskani-berdimuhammedov-orta-asya-da-baris-ve-istikrar-tem

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov: “Orta Asya’da barış ve istikrar temel önceliktir.”

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov Astana’da Orta Asya Devlet Başkanları 6. İstişare Toplantısı’na katıldı, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

10 Ağustos 2024 11:49

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov Orta Asya Devlet Başkanları VI. İstişare Toplantısı için gittiği Astana’da önemli mesajlar verdi.

Binlerce yıllık geçmişe sahip medeniyetler merkezi olan Orta Asya bölgesinin çatışmalara sürüklenmesine izin verilemeyeceğini ifade eden Türkmen lider, bölge halkının gündeminde barış, kardeşlik ve iyi komşuluk ilişkilerinin olduğunu kaydetti. 

Ulaştırma ve iletişim sektöründe işbirliğinin kilit öneme değinen Berdimuhamedov, bölgenin jeopolitik önemine dikkat çekti, Asya ve Avrupa arasında ulaşım koridorlarının güçlendirilmesini ve modern lojistik üslerin kurulmasını dile getirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca liderleri, Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 300. yıl dönümü nedeniyle düzenlenmesi planlanan uluslararası foruma davet etti.

Zirve marjında ikili görüşmeler de gerçekleştiren Berdimuhamedov, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi; ticaret, enerji, petrol, gaz, ulaştırma ve lojistik alanlarındaki iş birliğinin gelecekteki yönleri belirlendi.

Anahtar Kelimeler: berdimuhammedov, türkmenistan, orta asya,

Diğer Haberler