turkmenistan-kultur-haftasi-etkinlikleri-arkadagda-yapildi

Türkmenistan Kültür Haftası etkinlikleri Arkadağ'da yapıldı

Türkmenistan Kültür Haftası Etkinlikleri Arkadağ kentinde yapıldı, binlerce yıllık geçmişe sahip zengin Türkmen kültürü farklı yönleriyle tanıtıldı.

24 Haziran 2024 15:05

Türkmenistan’da “Kültür Haftası ve Mahtumkulu Firaki Şiir Günü” etkinliklerinin on ikincisi bu yıl Arkadağ şehrinde yapıldı. 

Aman Gulmamedov Devlet Drama Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Mammedova başta olmak üzere, Kültür Bakanlığı yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ülkenin dört bir yanından gelen kültür sanat duayenleri katıldı.

Açılış konserinde ünlü Türkmen şairi Mahtumkulu Firaki’nin eserleri seslendirildi, şiirleri okundu. Etkinlikler kapsamında düzenlenen “Dünyanın Işığı” adlı tiyatro oyunu, Mahtumkulu operasının performansı, Göroğlu isimli tiyatro sirk gösterisi büyük beğeni aldı. 

Her yıl bir eyalette düzenlenen etkinliklerde bir yandan Mahtumkulu Firaki anılıyor, diğer yandan ülkenin görsel ve uygulamalı sanatları, müziği, tiyatrosu, sinema sanatları geliştirilmeye çalışılıyor. Kültür sanat çalışanlarının deneyimlerini paylaştığı etkinliklerde, yeni yeteneklerin ortaya çıkarılması için fırsatlar yaratılıyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Kültür Haftası,

Diğer Haberler