turkmenistanda-dunya-bisiklet-gunu-kutlandi

Türkmenistan'da Dünya Bisiklet Günü kutlandı

Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle Aşkabat'ta düzenlenen toplu bisiklet gezisine Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov da katıldı.

04 Haziran 2024 10:54

Türkmenistan’ın inisiyatifiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen "Dünya Bisiklet Günü" Aşkabat’ta kutlandı.

Bisiklet Anıtı’nda başlayan etkinliklere Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile birlikte meclis başkanı, bakanlar, milletvekilleri, rektörler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Türkmen lider Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda Türkmenistan’ın BM Genel Kurulu'na sunduğu bir teklifle “toplu taşıma sistemlerine bisiklet kullanımının da dahil edilmesi hakkında kararın” oybirliğiyle kabul edildiğini kaydetti. Kentlerde cadde ve sokakların çevresel faktörler gözetilerek dizayn edildiğini aktardı.

Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov Türkmenistan milli bisiklet takımı sporcuları ve öğrencileri ile birlikte sağlık için pedal çevirdi. Başkentin cadde ve sokakları bisiklet tutkunları ile doldu taştı.

Türkmenistan'da her yıl düzenli olarak yapılan etkinlikle toplumda sağlıklı yaşam biçiminin yerleştirilmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Etkinlikler Türkmenistan’ın yanı sıra Türkiye ve Özbekistan başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinde de gerçekleştiriliyor.

2018 yılında BM Genel Kurulu, Türkmenistan'ın girişimiyle 3 Haziran'ı Dünya Bisiklet Günü olarak ilan etmişti.

Anahtar Kelimeler: dünya bisiklet günü, türkmenistan, aşkabat,

Diğer Haberler