turksoya-uye-devletlerin-unesco-isleri-donem-baskanligini-turkmenistan-ustlendi

TÜRKSOY'a üye devletlerin UNESCO işleri dönem başkanlığını Türkmenistan üstlendi

Türkmenistan’ın UNESCO Temsilcisi Çınar Rüstemova Türk tarihinde yer alan ortak değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışacaklarını söyledi.

21 Mayıs 2024 10:19

TÜRKSOY’a üye devletlerin UNESCO işlerine ilişkin 10'uncu toplantısı Aşkabat'ta gerçekleştirildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya TÜRKSOY’a üye ülkelerin UNESCO Milli Komisyonu genel sekreterleri, Türk Devletleri Milli Kültür ve Miras Vakfı yetkilileri, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi temsilcileri ve bilim insanları katıldı.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkmenistan’ın UNESCO Temsilcisi Çınar Rüstemova, “Bu etkinliğin amacı TÜRKSOY üyesi ülkelerin kendi topraklarında bulunan tarihi, kültürel ve doğal anıtların korunması ve restorasyonu yönündeki ortak çabaları birleştirmektir. UNESCO ve TÜRKSOY, Türk devletlerinde yer alan anıtların, uluslararası listelere dâhil edilmesini sağlamak için birlikte çalışmaktadır.” dedi.

Rüstemova, UNESCO ile yürütülen 30 yıllık verimli iş birliği sonucunda çok sayıda kültürel ve tarihi eserin dünya mirası listesine eklendiğini söyledi.

Toplantıda Azerbaycan’ın yürüttüğü TÜRKSOY’a üye devletlerin UNESCO işleri dönem başkanlığı Türkmenistan’a geçti. UNESCO Türkmenistan Temsilcisi Rüstemova’ya başkanlık sembolü takdim edildi.

Anahtar Kelimeler: türksoy, unesco, türkmenistan,

Diğer Haberler