ytbnin-uluslararasi-genc-yazarlar-akademisi-sertifika-programi-istanbulda-du

YTB'nin "Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi Sertifika Programı" İstanbul'da düzenlendi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Maltepe Üniversitesi iş birliğiyle dünyanın farklı ülkelerinden gelen 65 genç yazarın yer aldığı "Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi Sertifika Programı" İstanbul'da yapıldı.

25 Ağustos 2022 09:58

"Türkçe düşün, düşle, yaz" mottosuyla 18-25 Ağustos tarihleri arasında yapılann "Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi Sertifika Programı"na İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Azerbaycan ve Afganistan'dan gelen 65 genç yazar katıldı.

YTB Başkanı Abdullah Eren,   temel amaçlarının, Avrupa'da yaşayan çok sayıda Türk'e ulaşmak olduğunu belirterek aynı zamanda bu ülkelerde yaşayan insanların Türkiye ile ilişkilerinin kopmamasını da sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye'den çok sayıda kişinin 60 yıl önce Almanya gibi Avrupa ülkelerine işçi olarak gittiğini ve büyük fedakarlıklar gösterdiğini anlatan Eren, şöyle konuştu:

"Almanya'da 3,5 milyon olmak üzere, Avrupa'da yaklaşık 5 milyon Türk yaşıyor. Biz şimdi bunu nasıl muhafaza edebiliriz? Onun üzerinde çalışıyoruz. 60 yıl önce giden büyüklerimiz fabrikalarda, madenlerde çalıştılar. Fakat sonradan gelen nesiller, Türkiye ile ilişkileri tatil yapılacak ülke veya popüler kültür üzerinden takip ediyor. Avrupalı Türklerin, Türkiye'yle olan bağlarını nasıl muhkem hale getireceğiz? Yani Türkiye'ye de bir ev alma, Türkiye bankalarına para yatırma, askerliği Türkiye'de yapma bağlarımız yavaşladığında, biz düşünsel bazda nasıl bir Avrupalı Türk kimliği oluşturacağız ki onların Türkiye'yle olan ilişkilerini muhafaza edelim. Bizim önemli amaçlarımızdan biri de bu. Edebiyat bu noktada çok önemli araç. Yazarlık akademisi çalışmamız da bu nedenle önemli bir işlev yükleniyor."

 

Diğer Haberler