turkiye-pakistan-azerbaycan-ve-urdunun-katilimiyla-duzenlenen-zulfikar-202

Türkiye, Pakistan, Azerbaycan ve Ürdün'ün katılımıyla düzenlenen "Zülfikar - 2026" tatbikatı başarıyla tamamlandı

Ürdün'deki Tatbikat'a dört ülkeden özel birlikler katıldı.

31 Temmuz 2026 16:53

Türkiye, Azerbaycan, Pakistan ve Ürdün'ün özel kuvvet birliklerinin katılımıyla Ürdün'de düzenlenen ortak taktik tatbikatı "Zülfikar - 2026" başarıyla sona erdi. Üç kardeş ülkenin elit birliklerini bir araya getiren Tatbikat, bölgedeki askeri iş birliği açısından tarihi bir adım olarak kayıtlara geçti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikatın en kritik safhası olan "Üst Düzey Gözlemci Günü"ne, Ürdün Haşimi Krallığı Veliaht Prensi II. Hüseyin bin Abdullah da katılarak seçkin birliklerin manevralarını yerinde izledi.

Temel Amaç: Birlikte Çalışabilirlik ve Deneyim Paylaşımı

"Zülfikar - 2026" Tatbikatı'nın temel amacı; katılımcı ülkelerin özel kuvvetler birlikleri arasındaki taktiksel etkileşimi güçlendirmek, askerlerin mesleki bilgi ve becerilerini en üst seviyeye çıkarmak ve zorlu coğrafi koşullarda deneyim alışverişini genişletmek olarak açıklandı.

Komutandan Özel Kuvvetlere Tam Not

Tatbikatın son aşamasını, tatbikat komuta heyetiyle birlikte yakından takip eden Azerbaycan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Alekber Cahangirov, tatbikat boyunca üstün bir performans sergileyen özel kuvvetler personelinin sergilediği profesyonelliği ve yüksek eğitim seviyesini takdir ederek birlikleri kutladı.

Anahtar Kelimeler: Türkiye - Pakistan - Azerbaycan - Zülfikar - 2026 tatbikatı, Alekber Cahangirov, Veliaht Prensi II. Hüseyin bin Abdullah,

Diğer Haberler